Отворена фабрика нудли у Руми

Компанија "CG Corp Global" из Непала отворила је у Руми свој први погон у Европи "CG Foods Europe", где ће производити нудле светски познатог бренда "Ваи ваи". Вучић се захвалио "непалским пријатељима" што су дошли у Србију, за које каже да су постали милијардери јер брину о сваком раднику, сваком утрошеном динару, а да је у фабрици видео насмејане и задовољне људе.

Председник Србије Александар Вучић отворио је фабрику "CG Foods Europe" у Руми, где ће производити нудле светски познатог бренда "Ваи ваи", и изразио задовољство чињеницом да ће се наши производи продавати у целом свету и што у фабрици тренутно ради 93 радника, a биће запослено још 313 људи.

"Уговором је предвиђено да буде запослено 406 људи. Дали смо финансијска средства од 3.950.000 евра", рекао је председник након отварања фабрике.

Он је додао да је то четврта фабрика коју је отворио у Руми, да је та општина некада била у минусу 500 милиона динара, а да је сада бар 200 милиона у плусу.

"Стопа незапослености је 11,8 одсто, а циљ је да незапосленост спустимо на 10 одсто што је европски просек", додао је председник.

Вучић се захвалио "непалским пријатељима" што су дошли у Србију, за које каже да су постали милијардери јер брину о сваком раднику, сваком утрошеном динару, а да је у фабрици видео насмејане и задовољне људе.

Позвао је власника и директора компаније Нирвану Бинод Чодриа да више времена проводе у Србији и да улажу у нашу земљу.

Он је навео да ће за неколико дана бити саопштено колико ће бити повећање плата и пензија.

"За неколико дана ће вам бити саопштена повећања за плате и пензије и поклони за пензионере и за војску и за полицију", рекао је Вучић.

Компанија "CG Corp Global" из Непала отворила је данас у Руми свој први погон у Европи "CG Foods Europe", где ће производити нудле светски познатог бренда "Ваи ваи".

Свечаном отварању фабрике присуствовао је власник те компаније Бинод Чодри, министар пољопривреде Бранислав Недимовић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник општине Рума Слађан Манчић.

Свечаном отварању фабрике, поред председника Вучића, присуствовао је и власник те компаније Бинод Чодри, министар пољопривреде Бранислав Недимовић, председник Покрајинске владе Игор Мировић и председник општине Рума Слађан Манчић.

Та гринфилд инвестиција тренутно је технолошки најопремљенији и најмодернији производни погон од свих који послују у оквиру ове групе.

Фабрика се простире на 6.000 квадрата, а у инвестицији вредној близу девет милиона евра посао је добило 100 људи. План је да до краја следеће године посао добије више од 400 радника.

У фабрици у Руми производиће се инстант нудле за потребе локалног тржишта и, шире, тржишта Европе.

Дневни капацитет фабрике је 450.000 паковања нудли са укусом пилетине, поврћа, парадајза, паприке и пице.

Радови на изградњи фабрике почели су у септембру 2016. године, а извели су их извођачи и подизвођачи из Србије. 

У састав производа улази више од 80 одсто сировина и репрометеријала из Србије, а 80 одсто произведене робе биће извезено у различите земље Европе, на Средњи исток и у Америку.

"CG Corp Global" послује у више од 30 земаља, има 76 брендова у 122 различите компаније са више од 10.000 запослених широм света.

Осим девет прехрамбених погона у Азији ова група гради фабрике у Уједињених Арапским Емиратима и Африци.

Број коментара 38

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије