Штрајкачки одбор "Фијата": Влада води преговоре путем медија

Председник Штајкачког одбора у "Фијату" каже да, уместо позива на преговоре Штрајкачког одбора са представницима "Фијата" или барем мањинског власника, Владе Републике Србије већ два дана преговоре врши путем медија.

Истине ради, "синдикални лидери" како нас поједини медији називају, спремни су да сваког тренутка отпочну преговоре са компанијом или Владом Републике Србије и то је основни захтев, навео је Марковић у саопштењу.

Важно је рећи да је 23.06.2017. Испекција рада извршила надзор и издала решење 26.06.2017. и наложила послодавцу да отпочне преговоре у складу са Законом о штрајку.

Штрајкачки одбор је упутио послодавцу захтев за отпочињање преговора 23.06.2017, 27.06.2017, 04.07.2017, 10.07.2017. али без одговора, осим, додаје Марковић, става представника државе Србије, да је услов за отпочињање преговора прекид штрајка.

"Важно је напоменути да интерна правила једне компаније не би могла да буду изнад Закона Србије а још већи парадокс је да не поштују ни потписани Колективни Уговор где у члану 82. недвосмислено стоји 'Штрајкачки одбор и Послодавац дужни су да, од дана најаве штрајка и за време штрајка, покушају да споразумно реше настали спор'", истакнуто је у саопштењу.

Такође, додаје Марковић, Републичкој агенцији за мирно решавање радних спорова упућен је предлог за покретање поступка мирног решавање радног спора 23.06.2017. али без икаквог одговора послодавца.

"Овим путем обавештавамо јавност Србије и шире да је Штрајкачки одбор спреман да у року од једног сата отпочне преговоре са послодавцем или Владом РС, а не са медијима Србије", нагласио је Марковић у саопштењу.

Број коментара 40

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи