"Велика заинтересованост за концесију аеродрома"

Потпредседница владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић је изјавила да је рок за доношење одлуке о понуђачима који су се квалификовали за слање обавезујућих понуда за концесију за аеродром "Никола Тесла" у Београду продужен због великог интересовања компанија и да би се пажљиво изабрале најбоље понуде.

Нови рок за доношење одлука о понуђачима за слање обавезујућих понуда је 21. јун.

Михајловићева је истакла да се све активности око предстојеће концесије београдског аеродрома обављају у унутар стручне групе.

"Велика је заинтересованост за концесију на аеродрому 'Никола Тесла', пре свега, због стратешког положаја који дефинитивно има аеородром 'Никола Тесла' у региону. Продужен је рок у жељи да се све добро погледа и да се траже, ако треба, додатне информације, јер, боље продужити него да нисмо све добро видели", нагласила је министарка.

Како каже, све ће бити јавно и транспарентно.

"Ако већ бирамо како ћемо даље да улажемо у аеродром боље да од пуно понуда изаберемо оне најбоље.

Рок за доношење одлуке о понуђачима који су се квалификовали за слање обавезујућих понуда за концесију за Аеродром "Никола Тесла" у Београду продужен је за 21 дан од дана истека рока за предају необавезујућих понуда.

Влада Србије продужила је 10. маја, трећи пут од објављивања огласа, рок заинтересованима за предају необавезујућих понуда у поступку за давање концесије над Аеродром "Никола Тесла", до 30. маја, што значи да је сада рок за доношење одлука о поњуђачима за слање обавезујућих понуда 21. јун 2017.

Приликом претходног продужетка рокова, као крајњи датум за достављање необавезујућих понуда био је дефинисан 15. мај, док је претходни рок био 24. април, а рокови су пролонгирани, како је тада наведено на захтев великог броја квалификационих учесника.

Како је наведено у данашњем огласу и рок за доношење одлуке о понуђачима који су се квалификовали за учешће у фази 2, одлуком Владе Србије се продужава на захтев квалификованих учесника у том поступку.

Рок за подношење обавезујућих понуда остаје непромењен и износи 75 дана од дана објављивања понуђача који су се квалификовали за учешће у другој фази поступка давања концесије за београдски аеродром. 

Трајање осталих рокова јавног позива за давање концесија за Аеродром "Никола Тесла" у трајању од 25 година,а који је објављен 10. фебруара 2017. остају непромењени.

На претквалификациони конкурс за Аеродром "Никола Тесла", према ранијим подацима, јавило се 27 заинтересованих компанија.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво