Мистичне лепоте Ртња чекају боље услове за туристичку понуду

Вештачка творевина или природна савршена пирамида, кров Србије или полигон за неидентификоване летеће објекте? Питања много, а Ртањ - јединствен. Привлачи лепотом али је, верују у Источној Србији, дошло време да се створе бољи услови за нову туристичку понуду на тој планини.

Ртањ пружа поглед који очарава, а након што су чули доста прича о овој планини, Милица и Миша Пантић одлучили су да је посете.

"Занимале су нас те приче о Ртњу, па смо дошли мало да проучимо", каже Пантић.

Тренутно је инфраструктура у подножју планине скромна, али су планови велики. До краја године нови апартмани, хотел са 80 лежаја, продавнице и инфо-туристички центар. На све то могућност да се из подножја на врх, Шиљак, стигне превозом.

"Цела прича је да ће источна Србија и добар део Србије имати прилику да се провозају гондолом и дођу до самог врха Ртња", наводи Александра Благојевић, директорка Туристичке организације Бољевац.

Хотел не ради већ две године. За све потенцијалне туристе који би желели да преноће испод саме планине Ртањ могу да потраже лежај у приватном смештају.

"Ја сам за неколико година успео да сву енергију, труд и рад уложим у свој објекат и да то буде по мери једног модерног човека", објашњава Драган Јовић из Бољевца.

Село Врмџа, са педесетак кревета у домаћој радиности, у прошлој години имало је 8.000 туриста.

"Врмџа са свим потенцијалима сконцентрисаним на једном месту, у једном селу има шансу да буде део шире, регионалне понуде", наводи Славиша Крстић, председник месне заједнице Врмџа.

Идеја о јединственој туристичкој понуди источне Србије, са ове висине, верује се, изгледа сасвим добро и здраво.

Остали аутори: Вања Чолић
број коментара 1 Пошаљи коментар
(уторак, 30. мај 2017, 09:45) - anonymous [нерегистровани]

Подршка

Подршка за Врмџу!