Одличан избор на Сајму, тржиште аутомобила заживело

На Сајму аутомобила у Београду, просечан купац може да бира аутомобил до 10 хиљада евра, што је раније било незамисливо. Заживела је и куповина уз замену старог аутомобила који се често прихвата као део учешћа за кредит. Купци могу да рачунају и на ниже каматне стопе и на јефтинији каско.

Тржиште аутомобила је заживело. Просечан купац на салону аутомобила сада има одличан избор.

Купци имају да бирају чак 24 модела испод 10.000 евра, почевши од "лада" које коштају 7.100 до три модела "фијата" који коштају 9.990 евра, каже Предраг ЖивковиЋ из Вечерњих новости.

Грађани кажу да је избор аутомобила велики. "Фијат је јефтин, ово остало је за нас недостижно", каже један купац.

Продавци кажу да је другачији начин куповине и плаћања него прошле године.

Ове године на сајму се више продаје преко лизинг и кредитних линија, каже Душан Цинцар из "Ауто Чачка - Шкоде".

Продаја већа од 100 хиљада евра је већ завршена. Купљено је све што може да се добије одмах - два скупоцена "мерцедеса" преко 200.000 евра. Такође, продати су и најскупљи модели БМВ-а и "аудија", а неколико ексклузивних спортских модела је наручено.

Ту постоји листа чекања и у Европи. Један увозник за само шест месеци рада продао је чак рекордан број возила и за европске прилике.

Остоја Мијаиловић, генерални директор "Бритиш моторс Србија", каже да су продали више од сто аутомобила, иако ниједан аутомобил није јефтинији од 40.000 евра".

Сајам је почео са доста оптимизма и за купце и за продавце, кажу увозници. За време његовог трајања прода се или уговори чак трећина годишње укупне продаје возила.

Електрична и хибридна возила за сада се не продају јер субвенција и пуњача нема.

Публика се интересује за нову технологију али је она далеко ван домашаја просечног купца без субвенција које имају купци у ЕУ па и у окружењу.

Остали аутори: Драган Милутиновић
број коментара 3 Пошаљи коментар
(недеља, 26. мар 2017, 21:37) - anonymous [нерегистровани]

Bravo

Potpuno podrzavam ovaj tekst

(субота, 25. мар 2017, 15:32) - anonymous [нерегистровани]

Čemu subvencije?

Podsticaju treba da postoje u drugim oblicima, a nipošto da država daje narodne pare da bi neko kupio automobil od 30 i 40 hiljada evra (pa i više)! S druge strane, prvo bi trebalo proizvođači da dokažu da neuporedivo jednostavniji i jeftiniji električni automobili zaista treba da koštaju neuporedivo više, a zna se da niko nikada ne bi mogao da opravda ne samo višu cenu nego ni onu koja nije barem 30 % niža. Takođe, zabraniti trajno bilo kakve podsticaje za vozila koja se reklamiraju kao da štite okolinu, a u proizvodnji (baterija i karoserija) i dalje koriste izuzetno opasne, otrovne i štetne materije.

(субота, 25. мар 2017, 14:40) - anonymous [нерегистровани]

15000

Do €15000 xaxa ... dobre sale nikad dosta... gde gospodin zivi... Svajcarska mozda?