Вучић: Обезбедићемо најбоље услове за индијске компаније

Премијер Србије Александар Вучић је у обраћању на самиту "Вибрант Гуџарат", у индијском граду Гандинагару, рекао да ће Србија обезбедити најбоље могуће услове за индијске компаније које буду инвестирале у нашој земљи.

"Обезбедићемо најбоље услове за индијске компаније, а надам се да ће и српске компаније наћи у Индији плодно тло за наше инвестиције", рекао је Вучић.

Премијер је честитао индијском колеги Нарендру Модију на веома добрим економским резултатима.

Вучић је подсетио Модија да му је на јутрошњем састанку обећао да ће доћи у Србију и још једном нагласио да ће Србија бити увек поуздан партнер Индији.

"Долазим из мале земље у југоисточној Европи и веома сам поносан да представљам народ који је увек био пријатељ великој Индији. Увек можете да рачунате на Србију као оданог, поузданог и правог пријатеља, када је реч о међународним односима", поручио је Вучић.

Премијер је новинарима након састанка са Модијем рекао да је тај састанак велика част и за Србију и за њега лично, те да су имали дуг и срдачан разговор и сагласили се по питању највећег броја важних политичких тема у данашњем свету. 

Вучић борави у вишедневној посети Индији, где учествује на "Вибрант Гуџарат глобалном самиту", чија је централна тема "Одрживи економски и социјални развој".

Број коментара 52

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 02. јун 2024.
22° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије