Грчић: Струја неће поскупети

Неће бити повећања цене струје захваљујући ефикасном пословању ЕПС-а и оствареним уштедама, рекао је вршилац дужности генералног директора тог предузећа Милорад Грчић.

Грчић је за РТС рекао да је у прва три месеца ове године уштеђено преко шест милијарди динара и остварен 6,5 пута већи профит од очекиваног - 14 милијарди, те да је на извозу струје у прва четири месеца зарађено око 42 милиона евра.

"Са таквим пословањем и уштедама сматрамо да ћемо моћи да функционишемо и будемо све профитабилнији и са овом ценом струје", рекао је Грчић, наводећи да је цена струје у Србији најнижа.

Наставак реформи јавних предузећа је један од приоритета будуће Влада, а под лупом ММФ-а посебно је Електропривреда Србије. ЕПС до данас имао три привредна друштва а од данас само два јер је "ЕПС Снабдевање" припојено ЕПС-у.

Грчић је рекао да од данас ЕПС функционише другачије и да је "ЕПС Снабдевање" припојено ЕПС-у.

Према његовим речима, ЕПС наставља реорганизацију уз помоћ Владе Србије. Грчић каже да због припајања "ЕПС Снабдевања" купци неће осетити никакву разлуику, већ ће осетити све већу сигурност у снабдевању.

На питање да ли интеграција предузећа значи и отпуштање радника, Грчић је рекао да се овим не прави никаква разлика, с обзиром на то да је у "Снабдевању" радио минималан број људи - око 100, а у ЕПС-у је већ смањен број радника за толико, тако да неће бити проблема.

Грчић је рекао да ће се реализовати план за смањење 1.000 аутомобила, чиме ће се смањити трошкови одржавања. "Формирали смо и тим за проверу коклико је потребно аутомобила", каже Грчић.

 

број коментара 1 Пошаљи коментар
(среда, 01. јун 2016, 11:05) - anonymous [нерегистровани]

Merodavan

Budimo realni ,to ne zavisi od njega ,zna se ko je merodavan.