Већа помоћ за мале привреднике

Министарство привреде ће и у наредној години помагати развој малих и средњих предузећа. Буџет за ову намену је у односу на 2015 дуплиран и износи 500 милиона динара, рекла је за РТС помоћница министра привреде Катрина Обрадовић Јовановић.

Најважнија мера је подршка даљем развоју малих и средњих предузећа у Србији. Уз помоћ овог програма малим предузетницима је пре свега омогућено да лакше дођу до производних средстава, рекла је гостујући у Дневнику РТС Катарина Обрадовић Јовановић.

"Из буџета за следећу годину издвојено је дупло више новца за овај програм, укупно 500 милиона динара", рекла је помоћница министра привреде.

Конкурс је отворен још ове недеље.

Наша земља приступила је програму Европске уније "Cosme" који је такође инвестициони.

Привредници не могу директно да аплицирају за средства из овог фонда али могу преко Министарства привреде или Привредне коморе Србије да дођу до повољнијих кредита, објаснила је Катарина Обрадовић Јовановић.

број коментара 1 Пошаљи коментар
(понедељак, 07. дец 2015, 10:10) - anonymous [нерегистровани]

Morate nesto drugo

Nemam uopste poverenje da ce se ova taktika sa "malim i srednjim preduzecima" ikada pokazati kao dobra. Vise puta sam pisala o tome,ali niko ne cita. To je jedan prevazidjen koncept koji je mozda nekada dao neki rezultat,ali u Kini i tako velikim zemljama. Kod nas nece sigurno. Mi moramo da se manemo tog koncepta i da vecinu snaga bacimo na poljoprivredu. Negde oko 60-70%. Kad vec industriju nemamo onda se treba okrenuti onome sto moze da bude dobro.