Читај ми!

Једнодневни излети све популарнији

Планинарска друштва за своје чланове организују једнодневне излете, али све чешће их иорганизују и туристичке агенције. Оно што нарочито радује, међу путницима су све више читаве породице. Иако се таква путовања организују током целе године, ипак, највише се путује лети.

Сви запослени у Србији имају бар један слободан дан у седмици, и тада треба одлучити, хоћете ли га провести са даљинским управљачем у руци уз критику да је летња телевизијска шема на свим каналима досадна, или ћете отићи на излет. 

Домаће агенције које се баве излетничким туризмом труде се да сваке године осмисле нека нова, интересантна путовања. Подземни Петроварадин, винске туре по Шумадији и Фрушкој гори, авантуристичка и ванпирска тура у околини Ваљева, само су неки од најпопуларнијих излета овог лета.

"Ми заиста желимо да покажемо људима да је Србија лепа зато што желимо да наши људи знају да испричају неком странцу који ће пожелети да дође у Србију и на тај начин ћемо то што имамо финансијски валоризовати на прави начин", каже Александар Милошевић из агенције "Кондор тис".

Агенција Српске павославне цркве, Доброчинство, има широку лепезу од чак 25 излета. Креирана по мери једног дана, током таквих путовања обилазе се три-четири манастира у једној области.

Драган Вукић из агенције "Доброчинство" каже да њихова путовања прате стручни водичи, сјајни познаваоци наших манастира, али и старих градова по Србији.

"Сви они који не воле индивидуално да путују или зато што немају кола, или су сами па није пријатно сам путовати, одлуче се да путују с нама", каже Вукић.

Излети коштају око 1.000 динара. За тај новац видећете и сазнати нешто ново, упознати људе сличних интересовања као што су ваша и, што је најважније, дружићете се са породицом и пријатељима с којима сте кренули на пут.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи