Радуловић: Без посла остаје 20.000 радника

До средине следеће године мора бити завршен процес реструктурирања 609 предузећа у којима је запослено више од 100.000 људи, каже министар Саша Радуловић и напомиње да ће 20 до 30 одсто од тог броја вероватно бити вишак.

Министар привреде Саша Радуловић изјавио је да ће најмање 20 до 30 одсто од укупно 100.000 радника предузећа у реструктурирању, вероватно бити вишак.

Гостујући у емисији "Око економије", Радуловић је рекао да до средине следеће године мора бити завршен процес реструктурирања 609 предузећа, у којима је запослено више од 100.000 људи и да ће неминовно бити смањења у том сектору, јер се та предузећа морају поставити на "здраве ноге".

"За одређени број радника реално постоји радно место, а постоје неки радници који ће нажалост изгубити посао. Држава припрема програме за те раднике, то је један пакет на коме се ради", навео је Радуловић.

Главна мера у том процесу биће конверзија дуговања у капитал, а држава ће поднети највећи ударац, казао је Радуловић, додајући да ће таква "здрава и чиста" предузећа бити примамљива и инвеститорима, што ће за последицу имати нова запошљавања.

Он је указао и на то да Министарство привреде не планира да задржи субвенције до 10.000 евра по новоотвореном радном месту, додајући да постоји проблем са додељиваним субвенцијама пошто је "контрола готово никаква".

Радуловић је нагласио да ће Министарство испунити преузете обавезе према свим инвеститорима.

Број коментара 27

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи