Читај ми!

Кинези граде још два ауто-пута

Потписан предуговор за изградњу ауто-путева од Појата до Прељине и од Новог Сада до Руме, у дужини од око 140 километара са Кинеском корпорацијом за путеве и мостове. Вредност радова 642 милиона евра.

Министарка за регионални развој и локалну самоуправу Верица Калановић потписала је са Кинеском корпорацијом за путеве и мостове предуговор за изградњу два ауто-пута у Србији: од Појата до Прељине на Моравском коридору и за ауто-пут Нови Сад–Рума, у укупној дужини око 140 километара.

Вредност радова је 642 милиона евра. Реч је о изградњи ауто-пута у пуном профилу са шест трака од Појата до Прељине, у дужини 109,6 километара где би радови могли да почну већ на пролеће и изградњи ауто-пута са четири траке од Новог Сада до Руме у дужини од 27 километара, укључујући и изградњу тунела кроз Фрушку гору.

Калановићева је рекла да за ауто-пут Нови Сад–Рума још нису завршени пројекти, што ће бити учињено у 2013. години.

Министарка је рекла да ће радове финансирати Ексим банка Кине под веома повољним условима – рок отплате је 20 година, грејс период пет година, а максимална камата износиће два и по одсто.

Рок за изградњу Моравског коридора је четири године, а за ауто-пут Нови Сад–Рума 30 месеци.

Предвиђено је да домаће фирме учествују у реализацији пројекта са 45 одсто, а просечна изградња по километру коштаће 4,72 милиона евра. Кинеска корпорација већ гради мост у Београду између Земунa и Борче.

Министарство грађевине и урбанизма потписало је јуче предуговор за изградњу дела Коридора 11 од Обреновца до Уба и од Лајковца до Љига са представницима компаније "Шандонг хај-спид груп" из Кине. Вредност те инвестиције је 333 милиона долара.

Број коментара 18

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
19° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се