Читај ми!

Инвестиције и посао приоритети Београда

Градска власт у Београду највише ће се бавити развојем привредних зона и привлачењем инвестиција да би се смањила незапосленост, каже градоначелник Драган Ђилас. Део средстава биће обезбеђен од продаје непокретне имовине града, наводи Ђилас.

Градоначелник Београда Драган Ђилас најавио је да ће се градска власт у наредне четири године, у сарадњи са привредницима, највише бавити развојем привредних зона и привлачењем инвестиција да би се смањила незапосленост.

Власт у престоници је у претходном периоду била посвећена развоју инфраструктуре, док ће у наредне четири године фокус бити на развоју привредних зона и привлачењу инвестиција, како би што више људи било запослено и примало плату, рекао је Ђилас на скупу "Привреда Београда – стање и перспективе" у Привредној комори Србије.

"Наша идеја је да се сада највише бавимо људима, да они што више раде и имају плате", рекао је Ђилас и поручио привредницима да од њих очекује да заједничким радом градских власти и привреде то буде и постигнуто.

"Ако будемо чекали да услови за привреднике буду као у Немачкој, то нећемо дочекати. Али можемо да мењамо део по део. Желим да заједно са вама за четири године видим већи број запослених и да привреда боље функционише", истакао је Ђилас.

Градоначелник Београда поновио је да данас за највеће патриоте сматра оне који запошљавају грађане и дају им редовну плату од које може нормално да се живи, и поручио да је идеја Града да слуша привреднике и да на основу тога унапређује привредни амбијент и климу.

Најављујући да ће Град у наредним годинама бити посвећен изградњи привредних зона, које ће бити дуж обилазнице, као и на обали Дунава у Борчи, након изградње моста Земун–Борча, Ђилас је рекао да ће део средстава помоћу којих ће то бити реализовано бити обезбеђен од продаје разне непокретне имовине града.

Према његовим речима, Београду је враћена имовина, а, између осталог, у власништву града је и вила на Дедињу која вреди много новца, а која је до сада била празна, и у којој је живео само домар.

"Нисмо је до сада продавали јер би део средстава ишао и Републици, али сада ћемо је продати", рекао је Ђилас и додао да ће из продаје станова и других непокретности бити обезбеђено неколико десетина милиона евра.

Представљајући привредницима активности града на побољшавању привредног амбијента, Ђилас је указао и на пример ПКБ-а, који је Град преузео пре нешто више од годину дана, наводећи да је то показатељ успешног пословања под професионалним менаџментом.

Ђилас је додао да ће град у будућности тражити партнере за развој те компаније.

Одборник ПУПС-а у Скупштини града и потпредседник те партије Милан Кркобабић рекао је да се Београд од других локалних самоуправа у Србији разликује по политичкој стабилности.

"Без политичке стабилности нема ни економске стабилности нити развоја. У Београду постоји политичка стабилност", истакао је Кркобабић и поручио да су многе локалне самоуправе, за разлику од Београда, "политичке куглане" због чега у тим срединама нема ни трага од привредне активности.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се