Читај ми!

Електронско пословање уместо папира

Предузеће "Пошта Србије" од данас почиње да издаје временски жиг, што је услов да се са папирног пређе на електронско пословање.

"Пошта Србије" ће од данас понудити услугу издавања временског жига који гарантује аутентичност и правну важност електронског документа.

Временски жиг у комбинацији са електронским потписом и одговарајућим корисничким апликацијама потребан је и довољан услов да се у складу са важећим правним оквирима пређе са папирног на електронско пословање.

"Пошта Србије" је почетком марта регистрована за издавање временских жигова који имају вишеструку намену у промету електронских докумената.

Осим што потврђује тачно време потписивања електронског документа и његово постојање пре временског жигосања, временски жиг омогућава верификацију е-потписа и после истека или опозива електронског сертификата потписника.

Најзначајнију примену временско жигосање ће имати у домену архивирања електронске документације, јер гарантује аутентичност електронског документа без обзира на статус електронског сертификата потписника.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи