Читај ми!

Бајден обавештен да може да почне пренос власти

Америчка Агенција за опште послове обавестила је изабраног председника Џоа Бајдена да је Трампова администрација спремна да започне процес транзиције, односно преноса власти, јавља Си-Ен-Ен.

Бајденов тим је добио писмо од директорке Агенције Емили Марфи, коју је Трамп поставио на то место, да може и формално да се почне са транзицијом.

Ово писмо је први корак који је предузела администрација како би признала пораз Доналда Трампа на изборима 3. новембра, и то више од две недеље након што је Бајден проглашен победником након пројекције америчких медија.

Марфи је рекла да Бела кућа није вршила притисак на њу да одлаже формалну транзицију и да није донела одлуку из "страха или фаворизовања".

"Молим вас да будете свесни да сам одлуку донела независно, водећи се законом и доступним чињеницама. Никада ме нико није притискао из Беле куће или Агенције да то урадим. Нисам добила ни наређење да одлажем одлуку", навела је у писму Марфијева.

Потез ће омогућити да транзиција званично започне, омогућавајући садашњим службеницима административних агенција да се координирају са долазећим Бајденовим тимом, и обезбеђујући милионе државних средстава за транзицију. 

Овим поводом огласио се и Доналд Трамп путем Твитера.

"Захваљујем се Емили Марфи из ГСА за њену одлучност и лојалност нашој земљи. Узнемиравали су је, претили јој и малтретирали је. Не желим да гледам како се то дешава њој, њеној породици, или запосленима у Агенцији. Наш случај се наставља, борићемо се и верујем да ћемо победити! Без обзира на све, у интересу наше земље, али и Емили и њеног тима, саветујем да раде шта треба да раде по протоколу, а ја сам мом тиму рекао исто", написао је Трамп.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво