Читај ми!

Бајден ће номиновати Ентонија Блинкена за државног секретара САД

Изабрани председник САД Џозеф Бајден ће за позицију државног секретара номиновати дипломату Ентонија Блинкена, док ће за амбасадора у Уједињеним нацијама бити номинована Линда Томас-Гринфилд.

Номинација двоје дипломата ће, како преноси Гардијан, обезбедити политику која је контраст Трамповој спољној политици која се водила слоганом "Америка на првом месту" која је пресекла везе САД са вишегодишњим партнерима.

Блинкен је дугогодишњи Бајденов сарадник који је био други човек Стејт департмента током мандата Барака Обаме, а био је и заменик саветника за националну безбедност.

Именовање Блинкена је дугогодишњег Бајденовог сарадника Џејка Саливена учинило најбољим кандидатом за саветника за националну безбедност, сазнаје Ројтерс

Бајден је током кампање критиковао Трампову спољну политику и обећао да ће се поново посветити НАТО-у и другим глобалним пактовима, као и да ће позвати експерте да се боре против ковида, али и да реше друге унутрашње проблеме.

Обећао је и поновно придруживање Париском климатском договору и Светској здравственој организацији, али и потенцијални повратак иранском нуклеарном договору.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво