Читај ми!

Лидер републиканаца у Сенату САД подржао Трампа

Мич Меконел, управо реизабрани сенатор из Кентакија и лидер републиканске већине у Сенату, није признао победу Џоа Бајдена поручујући да Доналд Трамп има право да тражи преиспитивање изборног процеса.

У обраћању поводом изборних резултата сенатор Меконел најпре је рекао да су републиканци остварили одличан резултат, задржавши већину у Сенату.

Међутим, додао је да председник Доналд Трамп има стопостотно право да тражи преиспитивање резултата, да су резултати избора прелиминарни и да демократе не би требало да славе победу свог кандидата док се цео изборни процес не заврши.

Њујорк тајмс примећује да се ради о истом изборном процесу који Меконел, по њима, различито тумачи када је реч о председничким и изборима за Сенат и Конгрес.

"Хајде да нам не држе лекције о томе како председник треба одмах и радосно да прихвати изборне резултате исти они ликови који четири године нису хтели да прихвате резултате претходних избора," рекао је Меконел.

Одговорио му је сенатор из Демократске странке Чак Шумер, рекавши да представници републиканаца треба да безусловно осуде председникову реторику и пораде на мирној примопредаји власти.

Иначе, телевизија Фокс њуз која се сматрала наклоњеном републиканцима и актуелном председнику, прекинула је Трампову вечерашњу конференцију за медије чим је почео да износи своје ставове о изборним неправилностима.

"Ове тврдње су потпуно неутемељене", рекао је водитељ.

Трампове присталице могле су да прате даљи ток конференције само преко објава председниковог изборног тима на Твитеру.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво