Читај ми!

Трамп упозоравао на изборну крађу, амерички медији га искључили

Водеће кабловски ТВ мреже Еј-Би-Си, Си-Би-Ес и Ен-Би-Си прекинуле су пренос обраћања Доналда Трампа из Беле куће због његових, како кажу, "неоснованих тврдњи да су председнички избори покрадени".

Најпознатије америчке телевизијске мреже са националном фреквенцијом констатовале су да је Трамп покушао да заузме главни термин вечерњих вести у тренутку када пристижући резултати указују на то да се Трампово вођство у Пенсилванији и Џорџији осипа.

Фокс њуз и Си-Ен-Ен емитовали су цело председниково обраћање, али је након тога Андерсон Купер из Си-Ен-Ена прокоментарисао да је Трамп попут "гојазне корњаче изврнуте на леђа по сунцу" и да је његово време прошло.

Иако је његов говор у изборној ноћи емитован у целини, дан касније, Трамп је, према мишљењу емитера, изнео низ тврдњи о преварама на изборима без иједног доказа.

"Овде морамо да прекинемо, јер је председник дао бројне лажне изјаве, укључујући и то да је било превара на гласању", рекао је Нестер Лестер Холт. "Нема доказа за то."

Нора О'Донел са Си-Би-Еса тражила је од дописнице Ненси Кордес да провери Трампове тврдње да ће, ако се преброје "легални гласови", лако победити на изборима.

Кордес је рекла да нема назнака о значајном броју нелегалних гласова и да је Трампово позивање на гласове који су стигли са закашњењем "још једна лаж".

Након што је Еј-Би-Си прекинуо извештавање, дописник из Беле куће Џонатан Карл је, такође, рекао да нема доказа о илегалним гласањима.

"Чини се да је фрустриран", прокоментарисао је Карл. "Увек је потребно време за бројање гласова. На овим изборима посебно".

Док је Си-Ен-Ен држао Трампа у етру, ишао је кајрон у коме је писало "Без икаквих доказа, Трамп тврди да је преварен."

"Каква тужна ноћ за Сједињене Америчке Државе, да чује како њихов председник говори, лажно оптужујући људе да покушавају да украду изборе. Покушава овим празником лажи да нападне демократију. Лаж за лажју. Патетично", рекао је у одјави водитељ вести Џејк Тепер.

На каналу Фокс њуз коментатори Бил Бенет и Бајрон Јорк рекли су да само зато што Трамп није наводио одређене случајеве неправилности не значи да их није било. Али председник и његови адвокати морају да изведу доказе, нагласили су.

Чак је и Њујорк пост, истакнути Трампов медијски савезник, насловио причу са "Доналд Трамп у обраћању из Беле куће изнео неосноване тврдње о изборним преварама".

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво