Читај ми!

Шта кажу кладионице – квоте у корист Бајдена, више опклада на Трампа у нади за репризом 2016.

Кладионице такође с нестрпљењем очекују резултате сутрашњих избора за председника САД. Џо Бајден води у квотама, али се већина кладилаца нада да ће се поновити 2016, када је Трамп упркос свим проценама победио.

Неименовани човек уложио је 1,3 милиона долара у британској кладионици "Бетфер" (Betfair) на победу Џозефа Бајдена на сутрашњим председничким изборима у САД.

Могући добитак опкладе је 1,987 милиона долара уколико кандидат демократа победи. То је уједно и највећа политичка опклада до сада.

Иако је клађење на политичке догађаје забрањено у САД, оно је дозвољено у Великој Британији.

До сада је на два кандидата стављено 337 милиона долара.

Ко води у квотама

Са само једним преосталим даном до отварања биралишта, "Бетфер" даје Бајдену 65 одсто шансе да победи.

Слично томе, "Одзчекер" (Oddschecker), агрегатор кладионичарских квота, даје Бајдену 65,23 одсто шансе, наспрам 34,78 за Трампа.

"Шансе Доналда Трампа мало су се поправиле током викенда, али то није спречило једног човека да стави милион фунти на Џоа Бајдена. То је највећа политичка опклада до сада на 'Бетферу' и може да донесе 1,540 милиона долара уколико се Бајден усели у Белу кућу", каже за Њузвик портпарол "Бетфера" Сем Робинсон.

Професионални политички кладионичар и "Бетферов" стручњак Пол Кришнамурти каже да су велики улози почели да стижу на Бајдена због поверења у кладионичарско тржиште.

"То је оно што сваки пут видимо пред крај изборног циклуса, када људи постају све сигурнији у тржиште и велике рибе почну да стављају улоге", истиче Кришнамурти.

Нада у репризу 2016.

Међутим, прошле недеље је била сасвим другачија ситуација, када је више новца стављено на победу Доналда Трампа.

Према наводима "Одзчекера", Трамп је веома популаран избор од почетка. 

Многи кладионичари се надају да ће се ове године десити слична ситуација као и 2016, када је Хилари Клинтон изгубила, иако је, као и Бајден сада, виђена као фаворит.

Као и тада, упркос томе што су му даване мање шансе за победу, укупно 61 одсто опклада било је на Трампа. Уочи избора 2016. године, кладионице су давале Трампу тек 16,7 одсто шанси за победу.

Велике рибе иду на Бајдена

Упркос већем броју опклада у Трампову победу, највећи појединачни улози су на Бајдена.

"Иако је више новца стављено на Доналда Трампа, десет највећих улога је на Џоа Бајдена", истиче портпарол "Бетфера" Сем Робинсон.

Избори за председника САД ће по свој прилици бити највећи појединачни кладионичарски догађај на којем се очекује да ће улози достићи 400 милиона долара до 3. новембра.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво