Италија подржала европску Црну Гору

Премијери Италије и Црне Горе отворили нову страницу у односима ове две земље који ће у будућности бити снажнији. Италија преузела обавезу да подржи европски пут Црне Горе и западног Балкана, а најављена и скора посета Берлусконија Црној Гори.

Силвио Берлускони и Мило Ђукановић договорили су се у Риму око бројних пројеката, који ће обележити будуће снажније билатералне односе Италије и Црне Горе.

Италија ће подржати европски пут Црне Горе и западног Балкана, саопштено је током сусрета црногорског премијера Мила Ђукановића са званичницима те земље у Риму.

"Преузели смо обавезе да подржимо европски пут Црне Горе и читавог региона, а трудићемо се да у што краћем року помогнемо његову дефинитивну реализацију", рекао је италијански премијер Берлускони.

"Наша је жеља да Црна Гора настави путем према Европској унији и да се стандард њених грађана још побољша", истакао је Берлускони и додао да се на побољшању стандарда црногорских грађана веома добро ради што доказује и висок раст економских показатеља у тој земљи.

Црногорски премијер, Мило Ђукановић је, након разговора с Берлусконијем био оптимистички расположен и мишљења да "се дефинитивно отвара нова, много богатија страница савремених односа Италије и Црне Горе".

Ђукановић је понудио италијанским партнерима да учествују у приватизацији црногорских железница.

У Риму је најављено да ће Берлускони ускоро посетити Црну Гору.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 18. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи