Нови случајеви педофилије у Хрватској

Хрватска полиција ухпасила је у Осијеку пар осумњичен за сексуално злостављање малолетне девојчице. Ово је четврти овакав случај у Хрватској у последњих десетак дана.

Полиција и дечији психолози у Хрватској позивају родитеље на већи опрез и разговор са децом како би се овакви случајеви на време уочили.

Ванбрачни супружници, 63-годишњи мушкарац, држављанин Републике Србије и 39-годишња жена, држављанка БИХ, са пребивалиштем у Ријеци, осумњичени су да су сексуално искориштавали 13-годишњу кћерку својих кућних пријатеља.

Полиција сумња да је пар девојчицу злостављао пуне четири године, а због заштите њене породице нису хтели да открију детаљније информације.

Супружници су прво упознали родитеље девојчице која је тада имала девет година, а затим су дете намамили поклонима. Родитељи, који су, према наводима у лошој финансијској ситуацији, нису знали ништа о страхотама кроз које им дете пролази.

Најмања казна коју овај пар из Ријеке може да добије може бити три године затвора безусловно.

Ухапшен педијатар осумњичен за педофилију

Пре два дана 62-годишњи педијатар из Нове Градишке ухапшен је у селу Подравска Мославина недалеко од Осијека због сумње да је блудничио над 15-годишњим дечаком.

Овај лекар добио је данас у Општинском суду у Осијеку казну од годину дана затвора. Пресуда је, међутим, неправомоћна па су доктора пустили из притвора, а доношење правомоћности пресуде очекује се тек у септембру.

Једина казна за сада му је отказ у две сеоске амбуланте где је као педијатар радио на замени. Имао је све потребне дозволе за рад иако је до сада чак три пута осуђиван: због примања мита, задовољавања похоте над дететом и непружања медицинске помоћи.

Пре два дана ухапшен је и 57-годишњи човек из Вировитице због сумње да је у протекла два месеца чинио блудне радње над 13-годишњом и 15-годишњом девојчицом.

У Славонији се тако наставља лов на педофиле. Недавно је у Винковцима ухапшен старији мушкарац који се самозадовољавао пред децом на винковачком градском базену.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
17° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи