Читај ми!

Ђукановић после предаје кандидатуре: Циљ ми је да победим у првом кругу избора

Представници Демократске партије социјалиста предали су Државној изборној комисији кандидатуру Мила Ђукановића за председничке изборе. Мило Ђукановић рекао је да је његова кандидатура израз одговорности и бриге према Црној Гори. Казао је и да му је циљ да победи у првом кругу избора, који ће бити одржани 19. марта.

Ђукановић је, након предаје председничке кандидатире, казао да у изборну трку излази да би победио.

"Мој је циљ да победим у првом кругу, а нећу изгубити ентузијазам ако дође до другог круга", рекао је Ђукановић на конференцији за новинаре.

Он је оценио да је понуда на председничким изборима добра и да ће изборна трка бити занимљива.

"Не би прогнозирао ко ће ми бити противкандидат у другом кругу. Потрудићу се да победим у првом кругу, ако буде другог, уложићу све капацитете да победим", поручио је Ђукановић.

Он је оценио да је његова кандидатура израз одговорности према Црној Гори.

"У краће од три године, Црна Гора је прошла пут од земље која је била најдинамичнија инвестициона дестинација у Европи, лидер у европским интеграцијама, а данас се описује као рак рана Балкана", рекао је Ђукановић.

Он је навео да није неопходно да им други отварају очи, да је Црна Гора данас земља разорене функционалности.

Према Ђукановићевим ријечима, Црна Гора је данас држава коју инвеститору напуштају, држава уплашених бизниса и занемарене владавине права.

"Ту се види да актуелна власт не мари за ставове Европске комисије ни Венецијанске комисије. Због свега тога Црна Гора је потпуно паралисана на европском путу", оцијенио је Ђукановић.

Он сматра да су избори прилика да Црна Гора, мудрим избором грађана врати стабилност политике, конкурентност бизнис амбијента, посвећеност реформама.

Упитан да ли је његова кандидатура доказ да у ДПС-у нема нико други да се кандидује, Ђукановић је казао да се не шаље таква порука.

"Шаљемо поруку о богатству кадровског потенцијала ДПС-а. Погледајте како дана изгледа Председништво, посланички клуб ДПС-а. Које новине имамо, а упоредите са новинама на остатку политичке сцене", рекао је Ђуканпвић.

Он је истакао да су анализе ДПС-а показале да је ово пресудни тренутак у коме ће се одлучити да ли ће Црна Гора наставити путем изградње себе или ће се наставити балканском колотечином.

"Ако је анализа тачна, немамо право на калкулацију у изборним процесима. Морамо изаћи са најјачом понудом. Имамо кандидата који би били достојни репрезенти наше политике, али наша анализа је показала да морамо изаћи са својим најјачим адутом", навео је Ђукановић.

Говорећи о томе зашто је ДПС-а предао кандидатуру дан пред истек рока, Ђукановић је казао да у тој странци нијесу калкулисали, додајући да није побегао до сада ни из тежих дуела који су га чекали.

"Није реч о калкулисању него о одговорности", поручио је Ђукановић.

Упитан да ли ће распустити Скупштину Ђукановић је одговорио да себи оставља да погледа компатибилност уставних решења и какве су могућности за повлачење потеза које би водиле ка деблокади.

"Неуобичајено је, када имате владу којој дуже траје технички него политички мандат. Зато је у интересу државе да што прије дође до избора", сматра Ђукановић.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво