Читај ми!

Невреме на подручју Осјечко-барањске жупаније, оштећено 11 школа

Током невремена на подручју Осјечко-барањске жупаније у Хрватској, пријављена су оштећења на 11 школа, али је планирано да се настава сутра нормално одвија, саопштио је жупанијски Штаб цивилне заштите.

Начелник штаба Мато Лукић, изјавио је новинарима да је жупанијски центар 112 примио преко 200 дојава везаних за невреме које је захватило жупанију и олујни ветар који је на тренутке имао ударе од преко 90 километара на сат, преноси Хина.

Дојаве су се односиле на нестанке електричне енергије, препреке у друмском саобраћају, као и оштећења кровова, тротоара и пешачких стаза.

Алармиране су све хитне службе цивилне заштите, које су изашле на терен и санирале штету током самог невремена, а један део који није могао да буде саниран због мрака биће обављен данас и у понедељак, рекао је Лукић.

Осјечки начелник градског Штаба ЦЗ-а Драган Вулин известио је како су припадници осјечке Јавне професионалне ватрогасне јединице (ЈПВП) уклонили део плоча с јуче оштећеног крова осјечке главне пијаце, које су могле да угрозе грађане.

"У понедељак очекујемо завршетак санације, па отворени део пијаце ни сутра неће радити. Пијаца би с радом требало да почне у уторак", рекао је Вулин.

Он се посебно захвалио осјечким ватрогасцима, на интервенцији у осјечком Клиничком болничком центру (КБЦ) којом су спречили да ветар однесе кровове с неких зграда у кругу болнице.

Пријављена су укупно четири оштећена аутомобила. Ватрогасци су имали 27 интервенција, а ветар је на јавне површине и улице срушио десет стабала, а најважније је да током јучерашњег невремена нико није повређен, рекао је Вулин.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво