Читај ми!

Абазовић о заплени кокаина: Албанска полиција је хапсила на основу црногорских анализа и контроле

О ослобађајућој пресуди за Будимира Крстовића и његову кћерку Марину Крстовић који су били оптужени да су шверцовали 1.206 килограма кокаина, Абазовић није хтео да се изјашњава. Рекао је да то није надлежност премијера, извештавају подгоричке "Вијести".

Премијер Дритан Абазовић је после обиласка хидроелектране "Перућица" појаснио новинарима да је акција у којој је заплењено 430 килограма кокаина конфискована на основу налаза и контроле који су рађени у Црној Гори док је директор Управе царина и прихода био Раде Милошевић.

Милошевић је у јулу обавестио Тужилаштво, полицију и самог Абазовића да се скрива сумњиви товар, да се ради о кокаину и тражио је специјалну анализу, објаснио је даље технички премијер.

"Онда је заједнички одлучено да се ради контролисана пошиљка, да Тужилаштво предузме своје мјере, да се обавијести Албанија јер је то требало да иде на ту страну", казао је Абазовић новинарима.

Црна Гора је, према његовом мишљењу, изузетно професионално открила оно због чега је албанска полиција изашла на лице места, сачекала људе, похапсила их и конфисковала робу, пишу "Вијести".

О ослобађајућој пресуди за Будимира Крстовића и његову кћерку Марину Крстовић који су били оптужени да су шверцовали 1.206 килограма кокаина, Абазовић није хтео да се изјашњава. Рекао је да то није надлежност премијера. 

Ако породица Крстовић на крају процеса буде мислила да треба да тужи државу, Абазовић поручује да то "није никакав проблем", али да он не види зашто би Крстовићи то учинили.

"Они су ухапшени по налогу државног тужилаштва. Ако мисле да су им повријеђена нека права, мислим да имају неке друге адресе. А ако су мислили да треба да пронађемо огроман товар кокаина и да ћутимо сви, јер нисмо сигурни чији је... Па ни сада нисмо сигурни чији је, али су то ствари за похвалу. Ни овај што је у Албанију ишао - ми не знамо чији је. Имамо неке оперативне податке, али то треба значајније поткријепити неким доказима", казао је Абазовић.

Црногорски премијер је нагласио да су товари деценијама "пролазили овуда и нико их није идентификовао".

"И томе се стало на крај, без обзира што се и шверцери боре да нађу друге канале, али ће се држава борити да сваки тај покушај пресретне и обезглави", саопштио је Абазовић истакавши да је и у случају Крстовића који су ослобођени као и у сваком другом случају важно да надлежни открију и дају одговор како је товар завршио тамо, ко га је шверцовао, ко је помогао да стигне у Црну Гору.

уторак, 19. март 2024.
2° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво