Читај ми!

Потпредседница црногорске Владе Јована Маровић поднела оставку

Потпредседница Владе за спољну политику, министарка европских послова и потпредседница Грађанског покрета УРА Јована Маровић поднела је оставку на те функције.

Јована Маровић је на свом Фејсбук профилу навела да је функције у Влади и партији преузела за великим ентузијазмом и жељом да процес приступних преговора доведу у завршну фазу, а државу до чланства у Европској унији.

"С обзиром на то да политичке партије прозивају једна другу за нечињење путем медија, уместо да седну за сто да се договоре о кључним питањима и приоритетима од значаја за демократизацију и интеграцију, испуњење овог циља, односно убрзање европског пута, није могуће у оваквим условима", написала је Маровићева.

Разлог зашто није раније напустила те функције је, како каже, заокруживање техничког дела процеса, а који се односи на реконструкцију преговарачке структуре, дефинисање процедура у Министарству, уз редовне обавезе у процесу преговора.

Поручила је да сматра да су она и њен тим у мери у којој је то било могуће, уз сва ограничења због техничког мандата Владе, "успели да ураде доста".

"Због тога желим да захвалим државном секретару, генералним директорима и свим запосленима у Министарству европских послова на посвећености и искреној жељи да Црну Гору приближимо ЕУ. Било је задовољство радити са вама. Иако не на јавним функцијама, моја мисија "Црна Гора у ЕУ" се овде не завршава", написала је Маровићева.

О одлуци да напусти место потпредседнице Владе и министарке европских интергација, Маровићева је обавестила председницу Скупштине Данијелу Ђуровић.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво