Читај ми!

Укинуто решење о пуштању Весне Меденице на слободу

Апелациони суд Црне Горе прихватио је жалбу тужилаштва и укинуо решење о пуштању на слободу бивше председнице Врховног суда Весне Меденице.

Апелациони суд Црне Горе је након седнице већа донео решење којим је уважио жалбу Специјалног државног тужилаштва и поводом те жалбе и по службеној дужности, укинуо решење Вишег суда у Подгорици и предмет вратио првостепеном суду на поновно одлучивање, наводи се на сајту суда, пренео је РТЦГ.

Решењем Вишег суда у Подгорици од 11. новембра одбијен је, истиче Апелацини суд, предлог Специјалног државног тужилаштва за продужење и укинут је притвор окривљеној Весни Меденици.

Наводе и да је одлучујући о жалби Специјалног тужилаштва, веће Апелационог суда утврдило да је побијано решење захваћено битним повредама одредаба кривичног поступка, јер првостепени суд није испоштовао налоге из претходног укидног решења Апелационог суда од 10. новембра, а био је дужан да расправи сва спорна питања на која је указао другостепени суд у укидном решењу.

Црногорско Специјално државно тужилаштво предало је 14. новембра жалбу на укидање притвора Меденици, осумњиченој да је члан организоване криминалне групе, коју је основан њен син Милош, који је и даље у притвору.

Весна Меденица, која се сумњичи и за трговину утицајем, односно злоупотребу службеног положаја, пуштена је да се брани са слободе.