Читај ми!

Узбуна на тероризам на два лета са атинског аеродрома, авиони прегледани због "сумњивих особа"

На летовима компаније "Емирејтс" из Атине за Дубаи и Њујорк синоћ су подигнуте узбуне због могућности да авиони могу бити отети. Авион за Дубаи заустављен је пред само полетање, док је летелица за Њујорк враћена са пута за своје одредиште.

Узбуна на лету за Дубаи подигнута је на Међународном аеродрому у Атини када су америчке обавештајне агенције обавестиле локалне власти да постоји могућност да се осумњичени за тероризам укрцао у авион компаније "Емирејтс".

За потенцијалног терористу је речено да је арапског порекла.

Пилот авиона који је био спреман за полетање обавестио је путнике да ће се вратити на гејт због "техничког проблема", наводи Катимерини.

Сви путници су се искрцали и детаљно су прегледани. Полиција није нашла ништа сумњиво и лет је кренуо за Дубаи синоћ у 22 сата по локалном времену.

Други авион компаније "Емирejтес", за Њујорк, већ је полетео у време када су грчке власти обавештене о могућој отмици, будући да су америчке службе рекле да се и у њему наводно налази особа за коју се зна да је умешана у случајеве тероризма.

Софтвер за праћење летова показује да се авион окренуо непосредно након што је прешао италијанско острво Сардинију.

Непотврђени извештаји неких медија наводе да су француске и италијанске власти одбиле захтеве да авион слети на њихову територију.

Шифра "Ренегејд"

Грчки јавни сервис ЕРТ, први је известио да се авион кренуо назад за Атину, додавши да је "то нормално пошто је активиран протокол 'Ренегејд'".

"Ренегејд" је сигнал за помоћ који се активира у случају отмице. Како истиче грчки лист, није потврђено да је такав сигнал заиста послат.

Летелица се вратила у Атину уз пратњу два ловца Ф-16. 

Авион је слетео око 22 часа по локалном времену у део аеродрома резервисан за карго летове. Прегледом летелице, путника и пртљага није пронађно ништа сумњиво.

Према писању листа Та неа, авион је поново полетео за Њујорк око 5.20 по локалном времену.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво