Читај ми!

Прелиминарни резултати у Црној Гори, у Подгорици води покрет Ивана Вуковића из ДПС-а

Биралишта у Црној Гори, где се одржавају локални избори у 14 општина, затворена су у 20 часова. Покрет "Сви за наш град" освојио 38,1 одсто гласова у главном граду Црне Горе, показују прелиминарни подаци ЦДТ. На другом месту је покрет "Европа сад" са 21,7 одсто гласова, док је "За будућност Подгорице" на трећем месту са 18,2 одсто.

Око 350.000 грађана Црне Горе са правом гласа бирало је до 20 часова локалне власти у 14 општина, укључујући Подгорицу.

Центар за демократску транзицију (ЦДТ) саопштио је вечерас да је на основу обрађених резултата на свим гласачким местима на локалним изборима у Подгорици, покрет "Сви за наш град", који предводи актуелни градоначелник Подгорице Иван Вуковић из Демократске партије социјалиста (ДПС), освојио највише гласова - 38,1 одсто.

Покрет "Европа сад" је, према подацима ЦДТ, освојио 21,7 одсто, "За будућност Подгорице"- 18,2 одсто, "Може Подгорица, ово је наш град"- 6,4, "Покрет Преокрет"- 1,8 одсто, "Идемо људи"- 10,8 одсто, "СНП"- 2,8 одсто и "Светосавска"- 0,2 одсто.

Према подацима на основу обрађеног материјала са 208 од укупно 208 гласачких места, "Сви за наш град" освојили су 24 мандата, Покрет "Европа сад" 13, "За будућност Подгорице" 11, "Идемо људи" шест, а "Може Подгорица, ово је наш град" четири мандата у подгоричком градском парламенту.

СНП, Покрет Преокрет и Светосавска су остали без мандата, навели су из ЦДТ.

Излазност у Подгорици је, према подацима ЦДТ, била 69,3 одсто, знатно више него 2018. године, када је у истом периоду гласало 64,4 одсто бирача, наводи РТЦГ.

Осим Подгорице, гласало се и у Бијелом Пољу, Бару, Будви, Даниловграду, Жабљаку, Зети, Колашину, Пљевљима, Плаву, Плужинама, Рожају, Тивту и Шавнику.

Локални избори се одржавају у тренутку тешке политичке кризе у Црној Гори, где су током две године промењене две владе.

петак, 17. мај 2024.
23° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара