Читај ми!

Председница Скупштине Црне Горе вратила предлог за разрешење Ђукановића

Председница Скупштине Црне Горе Данијела Ђуровић вратила је предлог 41 посланика за покретање поступака за утврђивање да ли је црногорски председник МилоЂукановић повредио Устав и за његово разрешење јер, како је казала, та два поступка морају бити одвојена.

"Достављени Предлог у наслову, а касније и у образложењу садржи иницирање поступка који у свом процедуралном, али и суштинском правном значењу има две фазе које подразумевају али и захтевају одвојене предлоге", рекла је Ђуровић у допису, преноси РТЦГ.

 

Она је казала да су те фазе препознатљиве и у самом наслову достављеног Предлога, али су у њему назначене као један поступак.

Како је навела, Уставом Црне Горе и Пословником Скупштине процедура је јасно прецизирана.

Према речима Ђуровић, из тих прописа недвосмислено произилази да је у конкретном случају потребно исправити достављени акт и насловити га као предлог за покретање поступка да ли је председник Црне Горе повредио Устав.

"Тек након завршене процедуре по том предлогу и усвајања одлуке Скупштине да је председник повредио Устав, стичу се услови да се предложи даљи наставак поступка и сагласно испуњености услова поднесе предлог за разрешење", рекла је Ђуровић.

Она је истакла да је, пошто је достављеним актом обједињен приједлог за два поступка, достављени предлог потребно исправити и ускладити са одредбама Пословника.

Како је појаснила, то значи да акт треба формулисати као предлог за покретање поступка да ли је председник Црне Горе повредио Устав и позвала их да га у том смислу уподобе.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво