Читај ми!

Аутобус српске регистрације преврнуо се у Бугарској – 12 повређених, међу њима и деца

Осморо деце и четворо одраслих повређено је када је аутобус српских регистарских таблица упао у јарак у Бугарској. Нико није животно угрожен.

Погинулих нема, а 12 особа је повређено – осморо деце и четворо одраслих. Они су превезени у болницу у Старој Загори, која је најближа месту несреће.

Амбасадор у Бугарској Жељко Јовић је, позивајући се на информације из бугарске полиције, рекао да се у болници налази 46 држављана Србије, као и да нема теже повређених. Претходно су медији пренели да су теже повређени једна одрасла особа и једно дете.

Како јављају тамошњи медији, аутобус који је превозио чланове фолклорног ансамбла са летовалишта на Црном мору упао је у јарак, а узрок удеса још званично није познат.

Једна од путница у аутобусу је рекла да је возач био одморан и наспаван, али је и објаснила шта се догодило у моменту када је скренуо с пута.

"Један отац је хтео да седне напред с дететом које није могло да се искашље.  Возач је хтео да му спусти седиште јер он није знао како. Како се возач нагнуо да га спусти, тако је скренуо с пута", рекла је за БТВ та путница и додала да је у аутобусу били 49 људи.

На место несреће биле су упућене екипе лекара из Нове и Старе Загоре, ватрогасне јединице и полиције.

Министар здравља Златибор Лончар кренуо је вечерас за Софију како би обишао наше повређене држављане, упознао се са степеном њихових повредеа, али и да се договори са бугарским колегама о даљим корацима у њиховом лечењу, и да размотри да ли је потребна нека додатна помоћ повређенима.

Министар спољних послова Србије Никола Селаковић разговарао је раније са бугарским колегом Николајем Милковим о стању путника. Како је саопштено, сва повређена деца су хоспитализована и два министара ће бити у сталној вези због размене информација о њиховом опоравку. Милков је изразио наду да ће родитељи ускоро моћи да буду са својом децом.

Након несреће била се формирала километарска колона на ауто-путу ка Софији, али је направљен коридор којим су се кретала возила хитне помоћи.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво