Читај ми!

Хеликоптери МУП-а Србије учествују у гашењу пожара код Требиња

Ситуација са пожарима на подручју Бијеле горе код Требиња изузетно је тешка - дим и ветар отежавају ватрогасцима гашење. У помоћ су стигла и два хеликоптера МУП-а Србије.

У Требиње су стигла два хеликоптера МУП-а Србије који помажу у гашењу пожара у рејону Бијеле горе.

Инсталиран је и базен уз реку Сушицу како би се хеликоптерима обезбедили што бољи услови за пуњење водом. Ситуација је и даље веома озбиљна, пожарна линија дуга је више од 20 километара. Пожар за сада не прети становништву и кућама.

На терену су све расположиве ватрогасне јединице и добровољна друштва из Требиња.

Припадници Хеликоптерског сервиса Републике Српске такође гасе пожар на подручју Бијеле горе, док интензитет и промена правца ветра додатно отежавају ситуацију.

Ватра је на око 300 метара од кућа, али ватрогасци очекују да ће уз помоћ хеликоптера стабилизовати ситуацију.

Пожар је настао ударом грома на подручју Црне Горе и један је од најтежих у овој сезони, објаснили су дежурни ватрогасци.

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин стигао је у Требиње и упутио се ка месту пожара у Бијелој гори, где су на гашењу ангажована два хеликоптера МУП-а Србије.

Изјавио је да су хеликоптери упућени по наређењу председника Србије Александра Вучића и да су од јутрос у више од 70 налета бацали воде на пожар, преноси се у саопштењу МУП-а.

"Хеликоптери ће бити овде докле буде било потребе, док се пожар не локализује и загаси", нагласио је министар.