Читај ми!

Потпредседник Владе Црне Горе одао почаст жртвама Олује

Владимир Јоковић, потпредседник црногорске владе и председник СНП-а присећајући се операције Олуја рекао је да су мир и толеранција су највећи идеали којима сви треба да тежимо како бисмо спречили да се било где и било када понове злочини попут оних који су почињени током акције Олуја.

"Данас се навршава 27 година од почетка највећег етничког чишћења у Европи послије Другог свјетског рата током којег је у августу 1995. године преко 250.000 Срба протјерано са својих огњишта у Хрватској. На овај датум одајемо почаст жртвама Олује, поручујемо да памтимо жртве и захтијевамо правду кроз кажњавање свих који су одговорни за овај злочин", казао је Јоковић, преноси РТЦГ.

Како каже, мир и толеранција су највећи идеали којима сви треба да тежимо како бисмо спречили да се било где и било када понове злочини попут оних који су почињени током акције Олуја.

"Мир нам обезбјеђује стабилност, а стабилност отвара перспективе напретка у свим аспектима развоја друштва. Зато на овај датум осуђујемо злочин, тражимо да злочинци буду кажњени и позивамо на вјечни мир", саопштио је Јоковић.

Он је оценио да у друштвима у којима живимо, а која су по бројним питањима разноврсна, треба да развијамо толеранцију како бисмо једни друге боље разумели и како бисмо спречавали конфликте међу људима.

"Што више будемо развијали узајамну толеранцију, то ће бити много мање повода за сукобљавања. И наравно, да увијек јасно укажемо на одговорност за недјела и оне процесе који за последицу имају страдање људи", наводи се у саопштењу.

Зато на дан обележавања почетка акције Олуја, како додаје, подсећамо да је чување мира идеал којем сви заједно треба да тежимо у будућности.

среда, 24. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво