Читај ми!

Радници никшићке Железаре почели штрајк глађу на крову фабрике

Радници никшићке Железаре ступили су у штрајк глађу након што им је на састанку са министром економског развоја и туризма Гораном Ђуровићем саопштено да Европска комисија тражи студију изводљивости за пет милиона евра, помоћу којих би држава купила удео у фабрици. Са њима би требало да разговара вечерас црногорски премијер Дритан Абазовић.

Како је Порталу РТЦГ-а казао представник радника Железаре Иван Вујовић, тај процес могао би трајати и до пола године. Након што је штрајк почео, Ђуровић је позвао раднике, истичући да штрајк није решење те да ће покушати да ујутру направи састанак са свим актерима.

"Радници су се попели на кров Жељезаре, а неки пријете и скакањем са крова", казао је Вујовић.

Вујовић је рекао да их је Ђуровић позвао.

"Чим смо изашли на кров одмах нас је контактирао министар Ђуровић, који је увијек кад смо га позвали био ту. Рекао нам је да ово није решење и да се нада да ће се наћи решење, те да ће он покушати да направи састанак са свима који су били укључени у све ово. А он је спреман да нас прими одмах сјутра", казао је Вујовић.

Радници су казали да ће одлучити вечерас да ли ће ићи ујутру, а остају на крову.

Такође, тражили су хитан долазак премијера Црне Горе Дритана Абазовића, а најавили су и додатну радикализацију протеста.

На крову се, налази око стотину радника, преноси РТЦГ.

РТЦГ наводи и да ће председник Владе Црне Горе Дритан Абазовић разговарати касно вечерас у Никшићу са радницима Железаре у кругу фабрике и да је из Рожаја где је говорио на манифестацији Дани дијаспоре - исељеника 2022. на путу ка фабрици.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво