Читај ми!

На месту пада авиона нема радиоактивног материјала, ради се на лоцирању расуте муниције

Портпарол грчких ватрогасаца рекао је да на месту напада авиона који је превозио наоружање из Србије за Бангладеш није пронађен радиоактиван или биолошки материјал опасан по здравље људи. Тимови за деминирање раде на лоцирању муниције која је расута око олупине авиона. Пронађена тела свих осам чланова посаде.

Авион "антонов 12", који је синоћ пао на северу Грчке, преносио је 11,5 тона производа српске наменске индустрије за Министарство одбране Бангладеша.

"Током истраге спроведене на месту пада украјинског авиона Антонов Ан-12БК код града Кавала на северу Грчке, нису пронађени опасни материјали", изјавио је на конференцији за медије портпарол Ватрогасне службе Јанис Артофиос.

Градоначелник општине Пангеа, којој припадају два села у близини несреће, Филипос Анастасијадис изјавио је да бела супстанца непознатог порекла која је откривена у зони пада летелице није радиоактиван или биолошки материјал опасан по здравље људи.

"Друга фаза је почела. Припадници војске и 30 ватрогасаца формираће безбедне пролазе за транспорт и деконтаминацију тела", истакао је Јанис Артофиос.

Катимерини преноси да су извучена тела свих осам чланова посаде. Како наводи, у току је пребацивање тела у болницу у Комотинију где ће, како је раније најављено, бити обављено вештачење. Тела ће потом бити предата дипломатским представницима Украјине у Грчкој.

Тимови батаљона за деминирање настављају тежак задатак лоцирања муниције која је расута око олупине авиона. Српска компанија "Валир" информисала је грчку страну о врсти муниције која је била у авиону.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се