Читај ми!

Део Далмације у пламену, горе куће код Шибеника, људе евакуишу бродовима

У Далмацији у Хрватској активна су три пожара, а ватра код Водица измакла је контроли и проширила се ка Шибенику и на куће. Почела је евакуација људи бродовима. Ветар отежава гашење.

На подручју Далмације активна су три пожара на отвореном простору, један на подручју Задарске жупаније и два на подручју Шибенско-книнске жупаније, саопштено је из Хрватске ватрогасне заједнице (ХВЗ).

"Имамо доста оштећених стамбених објеката, ватра је дословце између кућа. Стање на терену је прилично драматично. Пакао је, не знамо где ћемо пре. Кажу да и неке куће горе, тако да сад идемо да видимо тамо", кратко је рекао заповедник Борис Дукић.

Пожар који је јутрос око 11 сати букнуо код Мрдаковице и проширио се до Затона ношен олујним ветром, већ је оштетио више кућа, потврдио је за шибенски портал Дарко Дукић, жупанијски ватрогасни заповедник.

У току је евакуација становника Раслине и Затона морским путем према Билицама. Укључили су се становници с брзим гуменим бродовима. На страници општине Билице позивају становнике Билица да приме људе у куће.

Заповедник ЈВП-а Водице Антонио Бегић рекао је раније да је пожар на Бенковачкој цести велики, да га гаси 45 гасилаца и да број ватрогасаца који се укључују расте.

Бегић је рекао да ватрогасци још немају контролу над пожаром.

"Поновно апелујемо на грађане на додатан опрез с обзиром на веома неповољне метеоролошке услове, који укључују врло велику опасност од избијања шумских пожара на подручју готово целе Хрватске", изјавио је ватрогасац Славко Туцаковић.

У насељу Бораја код Шибеника избио је пожар због незгоде након које се запалило околно растиње. На гашење пожара послат је канадер, уз помоћ ватрогасних снага на копну.

У истој је жупанији активан и пожар на Бенковачкој цести, који такође гасе ватрогасци и канадер.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво