Читај ми!

Хрватски министар финансија поднео оставку

Министар финансија Хрватске Здравко Марић на властити захтев одлази из Владе, јавља загребачки "Вечерњи лист".

Здравко Марић је о одлуци да напусти министарско место обавестио премијера Андреја Пленковића. Вечерњи лист наводи да им је ова информација потврђена из Владе, а званично ће бити објављена у среду.

Како сазнаје овај лист, Марићева одлука је личне природе и нема везе с политичком ситуацијом.

Марић је на функцији министра финансија од 2016. године.

На месту потпредседника Владе је од 2019. године.

Афера са летовањем у хотелу "Белви"

Марић одлази након што је прошлог месеца била актуална прича о његову боравку "на продуженом викенду" у хотелу "Белви" у Малом Лошињу. Марић је у том хотелу боравио 2019. године.

Смештај за две одрасле особе и двоје деце, открио је портал Оштро, тада је платио 291.20 евра за ноћ, што представља три пута нижу цену од уобичајене за то раздобље у години. Другим речима, министар Марић је добио велики попуст на који не могу рачунати сви грађани, односно гости хотела.

"Ја на ту одлуку нисам утицао нити сам то тражио. Приватно, и пуно пре него што сам био министар, није ми се једанпут догодило, не само у Хрватској него и у иностранству, да добијете некакву вишу категорију", рекао је тада Марић.

"Говорим факте и чињенице. И та ситуација и таква каква је, унапређење смјештајне јединице, не доводи ме нити би ме икад довело у било какав везани, зависни положај према тој особи, односно према тој групацији. Као и да говоримо о некој авиокомпанији, што је такођер неријетки случај. Нормално је да се то догађа свима и није искључиво везано за некога тко је министар", оправдавао се Марић.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво