Читај ми!

На протестима у Скопљу повређено 47 полицајаца, два тешко

Незадовољни француским предлогом о укидaњу бугарског вета на почетак преговора о добијању статуса кандидата за чланство Северне Македоније у ЕУ, грађани су и вечерас протестовали у центру Скопља. Окупљени су пробили ограду код зграде парламента и сукобили се са полицајцима. Повређено је 47 полицајаца.

У сукобима на протесту против француског предлога за деблокаду евроинтеграција Северне Македоније вечерас у Скопљу повређено је 47 полицајаца, од којих два тешко, а специјална полиција растерала је демонстранте који су били испред зграде Скупштине и неке од њих привела.

Како је саопштило Министарство унутрашњих послова, 11 полицајаца задобило је теже повреде, преноси МИА. 

Окупљени грађани гађали су испред зграде Владе петардама кордон полиције, а затим су се упутили ка Собрању, где су бацали димне бомбе, јавља Плус инфо.

Код зграде Собрања демонстранте су сачекали полицајци у опреми за разбијање демонстрација, са оклопним возилима и воденим топовима. 

Како преноси Плусинфо, демонстранти су пробили ограду и полицијски кордон који се преселио на улицу испред Собрања.

Приведено је неколико демонстраната, углавном младића који су имали капуљаче на главама и бацали предмете на полицајце, наводи Плусинфо. 

У Скопљу је и током дана одржан протест против француског предлога, на којем је посланик опозиционе ВМРО-ДПМНЕ Драган Kовачки рекао да је предлог који је прихватила Влада Дмитра Kовачевског неприхватљив за државу.

"Овај предлог за почетак преговора штетан је за Македонију и води до два сценарија, од којих је један гори за Македонију. Једно је вечно преговарање, а друго асимилација под диктатом Бугарске. Представља ултиматум који садржи све бугарске захтеве", истакао је Kовачки.

четвртак, 19. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи