Читај ми!

Велики пожар изнад Херцег Новог, куће заштићене

У пределу насеља Жвиње изнад Херцег Новог око 10.30 сати избио је пожар, преносе црногорски медији. Како РТЦГ сазнаје од мештана, у почетку су биле угрожене куће, међутим, ватрогасци су успели да их заштите.

Репортери ТВЦГ јављају да ватрогасци покушавају да локализују пожар. Ватра се у једном тренутку спустила пактично до магистрале. 

Према речима Златка Ћировића, командира ватрогасне јединице, пожар је вероватно узрокован несмотреним паљењем зеленог растиња.

"Пожар је избио око 10.30 часова, у близини јако насељеног места. Сада је на терену осам ватрогасних цистерни, две цистерне приватника, око 35 ватрогасаца. Ветар нам отежава посао, ситуација је нешто мало боља у односу на пре сат времена. Ако ветар буде овог интензитета, може се очекивати да пожар локализујемо у наредним сатима", рекао је Ћирковић у 13.30 часова.

Како је навео, ако не буду имали успеха, тражиће помоћ. 

"Куће су у првом тренутку биле угрожене, сада нису, наш је велики успех што смо одбили пожар од кућа, и радимо на томе да пожар локализујемо са више страна", казао је Ћирковић.  

Све екипе Службе заштите и спасавања су на терену. Гашење пожара отежава уз ветар и неприступачан терен.

Струја у том делу херцегновске општине је искључена. Водовод из Херцег Новог доставља воду ватрогасцима на терену. 

Дим се види из целог града, а у Игалу је велика је концентрације прашкастих честица.