Читај ми!

Уставни суд БиХ укинуо закључке Народне скупштине РС о преносу надлежности

Уставни суд БиХ укинуо је одредбе Декларације о уставним принципима Народне скупштине Републике Српске, која је усвојена 10. децембра прошле године, а која је посвећена враћању надлежности. Република Српска иде својим путем и наставиће да ради оно што мисли да је најбоље за њу. Уставни суд БиХ нема ништа са декларацијама и он би само требало да разматра да ли су закони БиХ у складу са Уставом, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

Уставни суд је одлуку донео на захтев 15 чланова Представничког дома Парламента БиХ, преноси РТРС.

Суд је укинуо закључке у вези с информацијом о правосудним институцијама БиХ, закључке у вези с информацијом о преносу надлежности са Републике Српске на ниво БиХ у области одбране и безбедности и у области индиректног опорезивања.

Додик: Република Српска иде својим путем

Република Српска иде својим путем и наставиће да ради оно што мисли да је најбоље за њу. Уставни суд БиХ нема ништа са декларацијама и он би само требало да разматра да ли су закони БиХ у складу са Уставом, изјавио је српски члан Председништва БиХ Милорад Додик.

"Мени то делује неозбиљно и потпуно изван права и Устава. Декларација је акт, декларативна сагласност неког органа, али они себи дају све за право и само ако је нешто против Републике Српске одмах имају право на све" рекао је Додик новинарима у Добоју.

Додик је рекао да је циљ Српске да се спроведе Устав БиХ, а да ако он није спроводив БиХ нема шансе. 

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво