Читај ми!

Нови словеначки премијер Голоб бира сараднике посебним тестом

Роберт Голоб, нови словеначки премијер, за одабир људи који ће преузети важне дужности користи се својим корпоративним искуством. Тако су сви парламентарци из његове странке морали да одговоре на 12 питања из "Галуповог" теста, којим се у предузећима мере ангажованост запослених и њихова мотивација за рад.

Нови председник Владе Словеније Роберт Голоб за одабир сарадника користи тест који предвиђа анализу вредности, чиме се подстичу позитивне стране појединца и избегавају потенцијални конфликти у групи, изјавила је за љубљанско Дело председница парламента Уршка Клокочар Зупанчич из Голобове странке Покрет слобода, преноси Индекс.

И она је, као и осталих четрдесет посланика изабраних на листи најјаче странке у парламенту, одговарала на питања из "Галуповог" теста Q12, од којих је прво: "Знате ли шта се од вас очекује на радном месту?"

Голоб се "Галуповим" тестом користио приликом одабира својих сарадника у време кад је пре уласка у политику водио велику електроенергетску компанију "GEN I". Он је тек други словеначки председник владе који своја ранија пословна искуства и методе вођења људских ресурса намерава да пренесе у политику, наводи Дело.

Лист додаје да је такве начине одабира сарадника и екипа на водећим функцијама први у словеначку политику увео покојни премијер и председник Јанез Дрновшек, који је пре уласка у високу политику био директор једне пословнице "Љубљанске банке" и искусан економиста.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво