Читај ми!

Исмаил Морина поново иза решетака

Албанска полиција ухапсила је у Драчу Исмаила Морину, који је постао нашироко познат као човек који је управљао дроном са заставом "Етничке Албаније", што је покренуло талас насиља на мечу између Србије и Албаније 2014. године. Морина ће у затвору провести више од пет месеци због недозвољеног држања оружја и муниције.

Исмаил Морина је ухапшен приликом провере докумената, након чега је установљено да се налази на потерници, те да га чеkа издржавање казне од пет месеци и 12 дана затвора због недозвољеног поседовања оружја и муниције, саопштила је албанска полиција.

Хапшење је уследило пошто је суд у Драчу укинуо одлуку суда у Тирани којом је казна затвора замењена условном казном.

Албански медији ово хапшење повезују са вечерашњим финалом Лиге конференција, које су игра у Тирани, објашњавајући да полиција "неретко затвара особе које су осуђиване због кривичних дела почињених на спортским догађајима".

Некадашњи премијер и председник Албаније, Саљи Бериша осудио је хапшење Морине.

Албанска полиција је 2015. године, дан пред другу утакмицу Албаније и Србије, ухапсила Морину у центру Тиране због поседовања нелегалног оружја. Међутим, албански врховни суд га је пустио из затвора после три месеца и одредио му кућни притвор.

Поново је ухапшен три година касније, у Дубровнику на основу српске потернице, али је изручен Италији. Његов адвокат је тада рекао да је пребацивање у италијански затвор била једина опција коју је могао да издејствује.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво