Читај ми!

Масовнa туча полиције и навијача Хајдука – било и пуцњаве, више повређених

На ауто-путу између Загреба и Карловца током ноћи је дошло до нереда и масовне туче између навијача сплитског Хајдука и полиције. Две особе су рањене из ватреног оружја, а десетак полицајаца повређено, преносе хрватски медији. У сукобу је учествовало више стотина људи.

Две особе су рањене из ватреног оружја, које су полицајци употребили док је десетак полицајаца повређено у нередима на ауто-путу, саопштила је полиција, а преноси портал Индекс.хр.

Током организованог праћења, око 1.600 навијача Хајдука у аутобусима, комби возилима и путничким аутомобилима који су се враћали с утакмице у Загребу са Динамом, самоиницијативно су стали на ауто-путу А1 код одморишта "Десинец", саопштила је полиција.

Блокирали су све траке ауто-пута у правцу Карловца.

Неколико стотина њих, потом је, оглушивши се на полицијска упозорења и наредбе, напало и гађало предметима полицијске службенике из више полицијских управа који су их пратили, известила је загребачка полиција.

Полицајци су узвратили и применили силу, укључујући и ватрено оружје, након чега је праћена колона поново стављена под контролу, наводи Индекс.хр.

Државно тужилаштво Хрватске саопштило је да је дежурни заменик жупанијске државне тужитељке у Жупанијском државном тужилаштву у Великој Горици, у сарадњи са МУП-ом, извршио увиђај на ауто-путу А1, код одморишта "Десинец", а поводом напада навијача Хајдука на полицију.

Приликом сукоба полицијски службеници употребили су ватрено оружје и дошло је до рањавања двојице навијача, који су задобили прострелне ране, наводи тужилаштво, а преноси Индекс.хр.

Сви повређени су ван животне опасности.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво