Читај ми!

Милановић: Србија стално има неки 27. март, онда се чуде што су их Немци бомбардовали

Покушавам све време Србији помоћи, али они стално имају неки 27. март, и онда се чуде што су их Немци бомбардовали, рекао је председник Хрватске Зоран Милановић. "Дај смири се, човече, ради у свом интересу, нико те не прозива. Зато кажем, Вучићу ожежи, рокај по томе", поручио је Милановић.

Зоран Милановић се огласио поводом оптужнице коју је Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло против четворице пензионисаних официра хрватске војске.

Милановић је оценио да Србија крши обавезе у процесу придруживања Европској унији тиме што подиже оптужнице против бивших пилота хрватске војске.

"Гледамо док Србија и Београд дижу оптужбе против хрватских пилота. Србија диже оптужнице после 27 година због наводних дела у Босни и Херцеговини. Мислим да је тај закон ван памети.  Србија уз све наше и моје напоре да им се помогне, просто уништава саму себе. Дакле, моја порука Вучићу је, рокај по томе, брате", изјавио је Милановић, преноси ХРТ.

Србија има привремена мерила из поглавља 23. приступних преговора са ЕУ, не само везано уз нестале о којима нам нису ништа рекли, него и обавезу избегавања двоструке надлежности, а ово је то, рекао је Милановић.

Србија, истиче, тиме директно крши своје обавезе из приступног оквира.

Говорећи о томе треба ли условити Србију у процесу евроинтеграција, Милановић је додао: "Они јесу условљени".

"Дакле, ја покушавам све време Србији помоћи, али они стално имају неки 27. март, и онда се чуде што су их Немци бомбардовали. Дај смири се, човече, ради у свом интересу. Нико те не прозива. Зато кажем, Вучићу, ожежи, рокај по томе, он може све, упозороваш, али ништа на крају", рекао је Милановић.

Тужилаштво за ратне злочине Србије подигло је оптужницу против четворице пензионисаних официра хрватске војске, војних пилота, због ратног злочина над српским цивилима током војно-полицијске акције "Олуја" у августу 1995. године.

петак, 19. април 2024.
5° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво