Читај ми!

Земљотрес јачине 5,7 јединица Рихтера погодио Херцеговину, погинула једна особа

Земљотрес чији је епицентар био у Херцеговини потресао је нешто после 23 часа не само БиХ, већ и Србију, Црну Гору, Хрватску. Погинула једна особа.

Према подацима Евро-медитеранског сеизмолошког центра, земљотрес је био јачине 5,7 јединица Рихтерове скале, а епицентар је био девет километара од Љубиње и око 40 километара од Мостара.

ЕМСЦ је најпре објавио да је јачина земљотреса била 6 јединица Рихтера, али је убрзо кориговао ову процену.

Погинула је једна особа из Стоца, потврђено је из Кантоналне болнице у Мостару за БХРТ. Реч је о девојци рођеној 1994. године.

БХРТ преноси да су у Стоцу повређене најмање две особе. 

Портал nezavisne.com наводи да је становништво у Невесињу и Љубињу изашло на улице, као и да јављају да је у Мостару, Чапљини и другим градовима Херцеговине причињена материјална штета на више стамбених објеката.

Делови Мостара и Чапљине су остали без електричне енергије, наводи се на овом порталу, који се позива на информације читалаца.

Стево Драпић, начелник општине Љубиње изјавио је за РТРС да је на стамбеним објектима у тој општини и згради општине причињена материјална штета, као и да су оштећена возила на која су пали делови фасада.

"Рано је говорити о размјерама штете, али је важно да нема људских жртава. Неколико је објеката оштећено, као и возила која су се налазила у близини зграда, са којих је падала фасада. На терену су припадници Цивилне заштите, Ватрогасне јединице и Кризни штаб Општине", рекао је Драпић за РТРС и додао да нема теже повређених.

Потрес се осетио и у Србији, Хрватској, Црној Гори 

Читаоци сајта РТС-а јављају да се потрес осетио и у Београду.

Хрватски портал Index.hr наводи да је тло подрхтавало у Далмацији. И црногорски медији пишу да се осетило подрхтавање тла.

На Твитеру су корисници ове друштвене мреже из БиХ објавили да су неколико секунди пре самог потреса добили нотификацију да је могућ земљотрес, смернице шта да раде, као и да су накнадни потреси уобичајени.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво