Читај ми!

У Црној Гори забрањени "Раша тудеј“ и "Спутњик“

Агенција за електронске медије увела је забрану било којег садржаја руских медијских кућа "Рaша тудеј (РТ) и "Спутњик", рекла је Градски портал руководитељка Службе за односе са јавношћу и опште послове Елвира Цековић.

Савет те институције донео је такву одлуку на основу закључка Владе о увођењу такозваних међународних рестриктивних мера утврђених одлукама Савета Европске уније, са седнице која је одржана 8. априла, пише подгоричка Побједа.

Званична одлука објављена је тек 14. априла у Службеном листу, након чега су државне институције и агенције требало да почну с применом санкција према Руској Федерацији, компанијама и појединцима из те државе.

Када је реч о телевизијском садржају, прописана је забрана емитовања или омогућавања, олакшавања или других доприноса емитовању било којег садржаја медијских кућа "Раша тудеј" као и за "Спутњик".

"То укључује пренос или дистрибуцију путем било којег средства, као што су кабл, сателит, ИПТВ, интернетске услуге, платформе или апликације за размјену видео-садржаја на интернету – независно од тога јесу ли нове или претходно инсталиране", појаснили су из Агенције за електронске медије, а преноси Побједа.

петак, 17. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара