Читај ми!

Ухапшена бивша председница Врховног суда Црне Горе

Бивша председница Врховног суда Црне Горе Весна Меденица ухапшена је касно синоћ на Аеродрому у Голубовцима, потврдило је "Вијестима" више извора из црногорске Управе полиције. Меденица je јутрос примљена у Ургентни блок Клиничког центра Црне Горе након што јој је наводно позлило.

Како сазнају Вијести, Меденица се и даље налази у КЦЦГ и њено здравствено стање је стабилно. "У току су лекарске претраге након чега ће бити донета одлука да ли ће евентуално бити задржана у КЦЦГ", казао је извор Вијести из истраге.

Према поузданим сазнањима Вијести, Меденица је синоћ приведена због основане сумње да је починила два кривична дела – стварање криминалне организације и злоупотреба службеног положаја.

"Меденица је ухапшена након што је предала путне исправе службеницима граничне полиције. Ноћ је провела у бетоњерци подгоричког Центра безбједности (ЦБ), а већ данас очекује се да буде приведена надлежном Специјалном тужилаштву", појашњавају саговорници из црногорске Управе полиције.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе добило је у фебруару од Европола транскрипте разговора Милоша Меденице и Дарка Лаловића, дугогодишњег телохранитеља његове мајке.

Након што је обављена селекција позива, у марту је и званично потврђено да је Меденица користио криптовани телефон да уговара шверц дроге из Колумбије, али и кријумчарење цигарета.

Управо у тим разговорима, Меденица је обелоданио да је његова мајка упозната са његовим прљавим пословима и да ће их заштитити ако затреба, "јер им много зна", алудирајући на конкуренте у шверцу цигарета.

Специјално државно тужилаштво Црне Горе, након добијања селектованих разговора, формирало је предмет против Милоша Меденице и означило га као једног од организатора криминалне групе.

Весна Меденица је била на челу Врховног суда пуних 17 година, до оставке коју је поднела крајем 2020. године

понедељак, 29. април 2024.
27° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво