Читај ми!

Додик: Шмит да се не бави питањем имовине, већ је решено

Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је имовина Републике Српске имовина Републике Српске и да ту "не помажу ни бонска, нити било каква овлашћења".

Милорад Додик је, након што је високи представник у БиХ Кристијан Шмит саопштио да је употребио бонска овлашћења и поништио Закон о непокретној имовини Републике Српске, истакао да "најбољи синови Републике Српске нису изгинули да би неизабрани Немац Кристијан Шмит крчмио оно за шта су дали највредније".

Додик је у изјави за Срну подсетио да је питање имовине решено 1995. године у Дејтону и истакао да "само неизабрани и непотврђени странац, попут Кристијана Шмита, може да се бави питањима која су у Уставу БиХ већ решена".

Оценио је да је потез Кристијана Шмита "кич и шунд политике на коју су га натерали они који су питање имовине противуставно актуелизовали", преноси РТРС.

"Партнере у ФБиХ позивам да се поштују Устав БиХ и Дејтонски мировни споразум, а господину Шмиту препоручујем да купи карту за Немачку у једном правцу. Данас му је истекао годишњи одмор", поручио је Додик.

Народна скупштина Републике Српске усвојила је Закон о непокретној имовини Републике Српске 10. фебруара, а председница РС Жељка Цвијановић објавила је 7. априла Указ о проглашавању Закона о непокретној имовини која се користи за функционисање јавне власти.

Закон је требало да ступи на снагу у четвртак, 14. априла.

петак, 26. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво