Читај ми!

Орбан: Победили смо када су се сви ујединили против нас

Према прелиминарним резултатима парламентарних избора у Мађарској, победила је је владајућа коалиција Фидес-KДНП, премијера Виктора Орбана. Победили смо када су се сви ујединили против нас, поручио је Орбан.

Након обрађена 83,62 процента гласова, Фидес је освојио 53,85%, а уједињена опозиција коју предводи Петер Марки Зај 34,28% гласова са партијских листа, саопштила је Национална изборна комисија.

Фидес је освојио 88 мандата у изборним јединицама где се кандидати бирају директно према већинском изборном систему, а уједињена опозиција за сада има 18 освојених места.

Опозициони кандидат за премијера Петер Марки Зај у својој изборној јединици у Ходмезевашархељу, изгубио је од Фидесовог представника Јаноша Лазара са 39,86% према 52,14% гласова.

Према пројекцијама, Фидес би у националној скупштини тако имао 135, а уједињена опозиција 57 мандата.

Изнад цензуса је тренутно десничарска листа "Наша домовина" са 6,32%, односно могућих 7 мандата.

Премијер Виктор Орбан прогласио је "огромну победу" пред окупљеним симпатизерима у Будимпешти, испред конгресног центра "Бална".

"Победили смо када су се сви ујединили против нас. И домаћа опозиција и Брисел, и Сорош и либерални медији са Запада и украјински председник. Ово је победа коју треба проучавати, џабе им толики бачени новац! Одбранили смо мир и безбедност, националну независност, децу и наше породице", рекао је Орбан.

Мађарски премијер захвалио је стотини хиљада активиста који су вредно радили на победи, али и пријатељима из света, међу којима је поменуо и српске пријатеље.

"Ово је победа из срца, време је за прославу, рекао је мађарски премијер обраћајући се одушевљеним присталицама", навео је Виктор Орбан.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво