Читај ми!

Прекинута седница црногорске владе због свађе око санкција Русији

Седница црногорске владе прекинута је након свађе премијера Здравка Кривокапића и министра спољних послова Ђорђа Радуловића око увиђења санкција Русији, јављају подгоричке "Вијести".

Како је Вијестима казао извор који је присуствовао седници, она је прекинута у тренутку када се расправљало о увођењу санкција Русији.

Из Владе је званично саопштено да је седница прекинута "због неслагања у процедури усвајања одлуке о примени санкција дефинисаних тачкама 11, 12, 13 усвојеног дневног реда".

"Разлог прекида седнице није само у процедуралном делу, већ и у исказаном непоштовању и непристојном понашању министра Радуловића према премијеру Здравку Кривокапићу", наводи се у саопштењу.

Извор Вијести казао је да је Кривокапић изменио закључке, односно био против тога да се санкције усвоје у облику у ком су усвојене на Комисији за политички систем.

Црногорски премијер је наводно предлагао да се Министарство спољних послова овласти да усклади спољну политику са одлукама Европске уније, што како тврди, није правно могуће јер санкције морају да спроводе сви органи, а не само МВП.

Против тога су се побунили министар Радуловић и потпредседник Владе Дритан Абазовић, уследила је полемика, након које је Кривокапић прекинуо седницу.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво