Пожури полако од Подгорице до Приштине

До размене амбасадора Црне Горе и Приштине може проћи и годину дана због "одређених разлика" у Подгорици, изјавио црногорски министар иностраних послова.

Размена амбасадора између Подгорице и привремених институција у Приштини је процес који захтева одређено време, сматра шеф дипломатије Црне Горе Милан Роћен.

"Прво треба донети одлуку о отварању амбасаде, да ли на резидентној или не резидентој основи, онда иде процес одабира кандидата, па процедура тражења агремана која траје неколико месеци", рекао је Роћен за ТВ ИН.

Објаснио је да и после добијања агремана може да прође шест месеци или годину дан док не буде упућен амбасадор у једну земљу.

Министар је, како преноси РТВ Црне горе, рекао да верује да ће до тада бити решени правни статус и положај црногорске заједнице на Косову, на чему посебно, подсетио је, инсистира председник Црне Горе Филип Вујановић.

Роћен је оценио да је успостављање дипломатских односа Црне Горе са са Приштином легитиман однос и да ту "није било никаквих неспоразума ни компромиса, што су неки прижељкивали".

Црногорски шеф дипломатије је, међутим, признао да у државном врху постоје одређене разлике, али да "све иде својим током, а влада води спољну политику".

"Никакве свађе није било, као ни компромиса, већ само разлике у гледањима што се тиче тајминга и динамике", навео је Роћен.

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво