Читај ми!

Мандић: Нећу бити у новој влади, али ДФ треба да буде

Председник Нове српске демократије (НСД) и један од лидера Демократског фронта (ДФ) Андрија Мандић поручио је да он лично неће бити део нове владе, али да ДФ треба да буде у њој.

Андрија Мандић је за Адриа ТВ поручио да му је жао што Демократски фронт није имао прилику да буде део извршне власти.

Видели би каква би то била разлика, рекао је Мандић и истакао да ће му бити жао ако у "овој новој влади не добију ту прилику".

Осим захтева НСД, који подразумевају тражење ванредних избора и техничку владу која би припремила те изборе, Мандић истиче да се Политички савет партије бави и темом заустављања дискриминације српске националне заједнице, којој, како наводи, припада сваки трећи грађанин Црне Горе.

Мандић је додао да председник Црне Горе Мило Ђукановић игра игру разбијања парламентарне већине и да му ДФ неће бити партнер у томе.

Истиче да ће ДФ иницирати разговоре унутар досадашње парламентарне већине, те да очекује да то ураде и други. Напомиње и да је влада Здравка Kривокапића пала због односа унутар ње.

Поручио је и да ће се ДФ солидарисати са протестима Демократске Црне Горе.

"Демократска Црна Гора је заказала протест за сутра. Заказали су га као партијски протест, нису се консултовали са нама, нису разговарали да то заједнички организујемо. Ми ћемо, свакако, исказати солидарност, и наши посланици ће отићи да искажу солидарност и тако ћемо показати да смо солидарни у једној неправди која се наноси једној политичкој организацији", рекао је Мандић.

Сматра да протести треба да буду народни.

"Да протесте организује Организациони одбор састављен од свих политичких странака, да око захтева протеста треба да се договоримо и да изађемо са конкретним циљевима", рекао је Мандић.